Væk med Fylla, Boka, men ikke Flaska paa Hylla.

Se flere sitater

Kultur- og kirkedepartementets priser for barne- og ungdomslitteratur utgitt i 2008 ble delt ut av kulturminister Trond Giske fredag 20. mars. Prisutdelingen som arrangeres av Norsk barnebokinstitutt, fant sted i Nasjonalbibliotekets lokaler i Henrik Ibsens gate 110, Oslo.

Prisen for beste fagbok gikk til Ivo de Figueiredo for Støv. En bok om Henrik Wergeland (Aschehoug 2008). Boken er utgitt av Aschehoug på initiativ fra Wergeland 2008, med finansiell støtte fra Sparebankstiftelsen.
Juryen sier: "Figureido befester sin posisjon som en særegen og kvalitetssikker fagbokforfatter for barn og unge. Med sentrale stikkord formet som lenker og noder knytter han trådene i Wergelands forfatterskap på en spennende måte, og skaper knagger som dagens ungdom kan relatere seg til."

Jo Michael, bokas fotograf, tar imot fagbokprisen for Støv av kulturminister Giske Jo Michael, fotografen til Støv. En bok om Henrik Wergeland, tar imot fagbokprisen av kulturminister Giske.
Foto: Anne Tove Ørke/Nasjonalbiblioteket


Juryen kommenterte også at Støv: En bok om Henrik Wergeland er en spesiell bok som utpeker seg som noe veldig annerledes i kategorien fagbok for barn og unge, både i form og innhold. Støv. En bok om Henrik Wergeland er rikt illustrert med fotografier av Jo Michael og er designet av Jesper Egemar. Les mer om Støv.
Det ble til sammen delt ut priser i sju kategorier, til forfattere, oversettere, illustratører og tegneserieskapere av barne- og ungdomslitteratur utgitt i 2008. Mer om prisutdelingen og de andre vinnerne, se http://www.barnebokinstituttet.no/  

Gro Roksand, 20. mars 2009 | Skriv ut siden